Deca piju premalo

U Nemačkoj traje akcija "Piti na času" pod pokroviteljstvom industrje vode i udruženja potrošača koja ima za cilj da promeni navike učitelja i učenika i omogući dugoročno bolju koncentraciju đaka.

Bivša premijerka nemačke pokrajne Šlezevig - Holštajn Hajdi Simonis, a sadašnja prva žena UNICEF-a Nemačke, koja vodi ovu akciju kaže:

- Deca nedovoljno piju na časovima, i što se pre takve pogrešne navike promene, to će i rezultati u učenju biti bolji. Manjak tečnosti u organizmu dovodi do slabosti u koncentraciji i učitelji moraju da se oslobode svojih srednjevekovnih predstava o tome da učenik treba da sluša, a ne da se "igra flašom vode". Želimo da omogućimo učenicima da nesmetano piju mineralnu vodu ili prirodne sokove na času. Tu industija vode, ali i nastavno osoblje škola mogu puno da pomognu. To što deca u prvo vreme svaki čas trčkaraju do toaleta, već posle par nedelja se vraća u normalu, ali se zato trajno izbegava dehidracija deci i samim tim omogućava bolja koncentracija, a u krajnjoj liniji i uspešnije učenje.

Izvor: http://www.srpskavoda.com

Napomena

Mišljenja o vrsti i kvalitetu vode iznad su od treće strane i ne moraju se podudarati sa sajtom www.srpskavoda.com