Voda čeka pravilnik

Zajednica SCG bila pred usvajanjem zakonskog dokumenta o mineralnoj izvorskoj i stonoj vodi ali se raspala "pre vremena".

Da su Crnogorci sačekali koji mesec, verovatno bi već imali pravnu regulativu
koja reguliše kvalitet i druge zahteve za prirodne mineralne vode, prirodne izvorske vode i stone vode. Ministarstvo za unutrašnje ekonomske odnose državne zajednice Srbija i Crna Gora sačinilo je u junu ove godine Nacrt pravilnika na ovu temu i - otišlo i istoriju.
Ovaj podzakonski akt je od suštinskog značaja. Kako bi naša voda nesmetano tekla pravcem EU i inostranstva neophodno je usaglašavanje naših tehničkih propisa, uključujući i one koji se odnose na kvalitet, sa propisima Evropske unije.

Kao osnova za izradu Pravilnika poslužili su baš evropski pravilnici koji se odnose na prirodne mineralne vode, prirodne izvorske vode i stone vode, kao i sve odgovarajuće direktive Evropske unije.
Hoce li srpske vlasti, naslednici ministarstva zajednice biti ažurni kad je reč o usvajanju već pripremljenog pravilnika i jačanje kurentnosti srpske vode kod kuće i na strani - ostaje da se vidi.

Izvor: www.srpskavoda.com
Datum objavljivanja vesti: 28.09.2006.

[Napišite komentar]   [Postojeći komentari (0)]

Close