Koka Kola kupuje Knjaz?

„Knjaz Miloš“ je već u fazi prodaje, odnosno preprodaje, a kompanija će biti prodata početkom 2009. godine.

Slaven Živić, generalni direktor ove kompanije iz Aranđelovca kaže da su mnogi kupci već dolazili, navodeći velike multinacionalne kompanije Koka-Kola, Danone i Pepsi.

On kaže da investicioni fondovi svoju svrhu vide u zaradi. Živić objašnjava da isti princip važi i za sadašnjeg vlasnika kompanije „Knjaz Miloš“, fond Salford.

„Posle investiranja i restrukturiranja napravljena je moderna kompanija čija je vrednost višestruko uvećana. Novi vlasnik platiće, uveren sam, više od sto miliona evra, a, koliko više, ne mogu baš precizno da kažem. Inače, postojalo je verovanje da je “Knjaz Miloš“ preplaćen kada je privatizovan. Prošle godine se sve prelomilo nabolje, sadašnji vlasnik neće proći loše i Salford će sigurno dobro zaraditi“, rekao je Živić.

Generalni direktor „Knjaz Miloša“ objašnjava da je, posle dve godine rada sa gubitkom, prošla godina bila finansijski najuspešnija u istoriji, kako po produkciji tako i vrednosno uz neto prihod od šest i po milijardi dinara.

„Kada je Salford 2005. godine preuzeo vlasništvo nad „Knjazom“, bilo je 1.800 radnika, a danas je 900 zaposlenih jer je racionalizacija i optimizacija poslovanja dala razultate. Prosečna bruto plata sada iznosi oko 800 evra. Mi držimo 33 odsto tržišta po količini realizovane robe, a vrednosno smo apsolutni lideri na tržištu vode u Srbiji“, kaže Živić.

„ Flaširana voda beleži rast u potrošnji i prodaji, oko deset odsto svake godine. Voda ima budućnost jer joj je zagarantovan organski rast i profit“, navodi Živić.

Izvor: Blic
Datum objavljivanja vesti: 23.02.2008.

[Napišite komentar]   [Postojeći komentari (0)]

Close