SAJAM OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE

U Beogradu od 12. do 14.marta

SAJAM OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJEU Beogradu se od 12. do 14. marta 2014. godine organizuje 3. Međunarodni sajam obnovljivih izvora energije IERWE i Sajam grejanja, klimatizacije i ventilacije "Therm 2014". Ovaj poslovni događaj organizuje firma ICM International iz Beograda, a održaće se u Belexpocentru na Novom Beogradu.

detaljnije >>>

Alarmantno upozorenje u Vojvodini

UBICA IZ VODOVODA?
Vojvođani imaju veću smrtnost od malignih bolesti u poređenju sa centralnom Srbijom, a razlog je veća koncentracija arsena u vodi za piće. To je medijima izjavio inženjer tehnologije Mileta Perišić, uz podatak da je u pitanju oko 800 hiljada stanovnika Pokrajine.Prema podacima Registra za rak u Srbiji, u 2011.godini stopa smrtnosti od ove bolesti u Vojvodini je bila 158, a u celoj državi 135 (broj umrlih na 100 hiljada stanovnika).

detaljnije >>>

Ministarstvo zdravlja zabranilo reklamiranje "Mivele" kao "vode zdravog srca"

Sanitarna inspekcija zabranila je preduzeću "Nova Sloga" d.o.o. iz Trstenika reklamiranje i označavanje prirodne mineralne vode "Mivela" kao "vode zdravog srca", kao i da koristi logo-preporuku Udruženja za srčanu slabost Srbije, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

detaljnije >>>

Nemački parlament izglasao:

Pravo na vodu nije ljudsko pravo
Većina poslanika u nemačkom Bundestagu podigla je ruku za zakon kojim se pravo na vodu izbacuje sa spiska osnovnih ljudskih prava. Inače, radi se o svojevrsnoj civilizacijskoj tekovini koju su Ujedinjene nacije usvojile posle Drugog svetskog rata.

detaljnije >>>

AMONIJAK IZ ČESME- U Grockoj zagađen vodovod

Analiza uzoraka vode za piće u opštini Grocka, pokazuje opasne količine nitrata i amonijaka u vodovodu naselja Umčari, Zaklopača i Pudarci.

detaljnije >>>

NESREĆNA SEDMICA

Kolaps valjevske fabrike vodeDa brojka sedam ne donosi (uvek) sreću potvrđuju vesti s kraja marta ove godine, u kojima piše da zaposleni u fabrici „Voda voda“ u Banji Vrujici kod Mionice, mesecima ne rade, a nisu ni primili – sedam plata! Vlasnik fabrike je nekadašnji košarkaški as Vlade Divac, a pedesetak zaposlenih nije primilo plate od avgusta prošle godine. Ova fabrike vode (jedna od četiri u valjevskom kraju) otvorena je pre osam godina u vlasništvu subotičke kompanije „Si end Si“, odnosno, Vojina Đorđevića. Mediji su javili da je u fabriku uloženio desetak miliona evra.

detaljnije >>>